icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Hembesök hos projektvinnaren 2014

Hembesök hos projektvinnaren 2014

 

År 2014 vann My och Björn Stenbolagets stora byggprojekttävling och fick därmed ett presentkort värt 50 000 kr att handla för hos oss. De valde att förgylla sin trädgård med en ny vacker entré i tumlad betongsten tillsammans med en vacker natursten av granit. Med en gedigen trapp i söderläge skapade de sig ett smultronställe på tomten att njuta av en kopp kaffe eller enklare lunch under fina sommardagar.

Målet med projektet var att skapa en tomt som de skulle fortsätta att bli inspirerade av långt efter den kommit på plats. En tomt som välkomnar och skapar en skön oas att göra sig hemmastadd i.

”Man ska bli inspirerad av tomten, det var vårt mål. Och tänk att det blev så bra!”

Det vanligaste alternativet när man ska stenlägga på tomten är att välja marksten i grått men My och Björn valde istället sten i färgen teracotta blandat med rödmix som gav ett varm och livfullt intryck.

”Grå stenar kan bli jättefint, men det är så stor del av året som är grått och till platsen vi ville skapa så ville vi ha lite mer färg”

De valde sedan att kapa markstenen för att kunna bygga vidare på det livfulla med vackert läggningsmönster och böjda gångar. Mot den praktfulla trappen byggde de en halvcirkel med markstenen som resulterade i över 1 000 kapningar! Även murstenen fick de kapa för att få en snygg böj utan glipor.

”Vi är glada att grannarna fortfarande pratar med oss!”

Ta del av hela projektet på projektplatsen och finn inspirationen till ditt bygge. Här kan du även kolla på andras projekt och se vilka som vunnit tidigare år. Och som ett slutord för den här gången kan vi dela några råd från My och Björn; våga färg, låt idéerna ta tid, fira flera gånger om och var ingen tidsoptimist!

Föregånde artikel Så tyckte vi om vinnarpizzorna
Nästa artikel Ny belysning i höstmörkret