Ska du lägga marksten eller plattor i trädgården? Då behöver du även foga ytan. Idag hjälper vi dig genom fogsandsdjungeln!

När du lagt din sista sten avslutar du med fogsand. Fogen ger en snygg finish och skapar en hållbar distans mellan stenarna. Det finns olika typer av fogsand och vissa härdar i kontakt med vätska. Vi säljer tre olika typer på Stenbolaget; dekorfog, flexibel hårdfog och cementbaserad fogsand. 

  • Flexibel hårdfog rekommenderar vi i nio fall av tio. Den är dränerande och håller ogräset borta. Fogen härdar i kontakt med vätska men förblir elastisk.
     
  • Dekorfog är sand och finns i flera olika färger. Vanligtvis är den inte ogräshämmande, men det finns sådana alternativ. Dekorfogen härdar inte.
     
  • Cementbaserad fog passar utmärkt till stenläggningar på gjuten sula. Då fogen stelnar är den inte dränerande.

Ett fjärde alternativ är att använda stenmjöl till fogning av marksten och plattor. Stenmjölen har samma egenskaper som dekorfogen.


 

Erbjudande! Till och med den 31 augusti ger vi dig 35% rabatt på fogsand, flexibel hårdfog och fiberduk i samband med köp av plattor eller marksten. Erbjudandet gäller när du handlar i butik eller ringer in din order och för den mängd som går åt till din stenläggning. 

Se all marksten på Stenbolaget!