EcoStone Dark Grey med tillhörande poolkantsten. Snyggt, elegant men framförallt hållbart!
EcoStone Dark Grey med tillhörande poolsten

Vad går upp mot ett svalkande dopp en stekande sommardag? Vi tipsar om stenen som gör tricket och ger en lyxig touch på din nya pool!

Än är inte sommaren över. Och för alla er som ännu söker poolinspiration inför ett framtida projekt delar vi tips på hur du bäst ger bygget en snygg och exklusiv look i trädgården. Här visar vi allt annat än uppblåsbara plaskdammar!

Skapa en skön oas där du blandar grönska och sten runt poolen. Skiffer och granit är två utmärkta material.

Sten är ett utmärkt material att framförallt lägga som kant runt poolen. Förutom att den är snygg och slitstark går den även att beställa med flammad och borstad ytbehandling. Det ger stenen en strukturerad men len yta som minskar risken för halka.

Beställer du speciellt framtagen poolkantsten hos oss är den givetvis ytbehandlad med anti-slip. Dessutom är kanten rundad så du kan behagligt ta dig upp eller sitta på kanten. Vår populära granithäll Stockholm finns med kompletterande poolkantsten.

Med frosttålig klinker kan du skapa stilrena poolmiljöer. Här ser du serie Acustico i en härlig jordnära nyans. Acustico

Något som blir allt vanligare är att lägga granitkeramik och frosttålig klinker i trädgården. Plattorna är mycket slitstarka och vanligtvis lättare att lägga än natursten med dess laserskurna kanter. Vår omåttligt populära EcoStone Outdoor finns numer med tillhörande poolkantsten i färgen Quartz Dark Grey, Dragon Black, Mustang Slate och Jura Grå. Självklart är även dessa behandlade med halkskydd!

Niebla, ljuvlig mosaik som passar utmärkt i poolen.

Niebla skapar vacker insida av poolen. Niebla

Liksom att sten kan förgylla runt poolen kan den även ge ett vackert uttryck som beklädnad inuti. Här kan du även använda dig av klinker och mosaik för att sätta personlig prägel.

För den som är svag för skiffer blir den oregelbundna särskilt vackert att omfamna poolen med. Bäst blir resultatet om du kombinerar med en anpassad poolkantsten. 

Tips:

  • Lägg stenen i nivå med poolen! Då slipper du “snubbelkanten”.
  • Glöm inte bort belysningen, ett måste vid kvällsdopp. Välj anpassade armaturer att ha i poolen och runt om kan du gott välja integrerade LED-lampor från in-lite.