Kalkstensgolv passar utmärkt i hemmet. Använd till köket, i hallen eller badrummet.

Kalksten till hallen är mycket populärt och något som efterfrågas högt av våra kunder. Bergarten ger med sina fossila bilder ett levande golv där ingen platta är den andra lik. Kalksten finns även i många rika färger och nyanser. Det är med andra ord enkelt att hitta en sten som passar i ditt hem! Att tänka på är att kalkstenen är mjukare än exempelvis graniten och kan därmed få repor med tiden. De flesta anser däremot att kalkstenen blir vackrare med åren när den fått patina.

Jurakalkstenen med ursprung från Tyskland är populär i svenska hem.

Jurakalkstenen är ett exempel på en populär kalksten. Den kommer från Tyskland och finns i ljuva beigea och grå nyanser. Med jurakalksten till ditt hallgolv ger du ett varmt intryck i hemmet. Du hittar den i fallande längder från 499 kr/m2.

Ölandskalksten finns i en vid färgskala och är omåttligt populär. Du hittar Ölandskalksten till hemmets golv till fina priser online och i butik.

I Sverige hittar vi kalksten i bland annat Jämtland, Borghamn, på Öland och Gotland. I Borghamn har man exempelvis brutit kalksten i över 1 000 år. Den svenska kalkstenen finns i en vid färgskala och är en återkommande syn till golv i privata och offentliga miljöer. Bara ett exempel är flera av avgångshallarna på Arlanda. Du hittar mängder med svensk kalksten från 1 249 kr/m2. Framförallt har vi ett brett utbud av Ölandskalkstenen.

Vacker och djup JämtlandskalkstenSnygg brun Borghamnskalksten.Ölandskalksten Alböke i ljuv röd nyans.

Se alla kalkstensgolv!