Formex våren 2016

Formex mässbild våren 2016

Förra veckan samlades 850 utställare under Formex, den största inredningsmässan för nordisk design. Under fyra dagar besöktes mässan av inredare, arkitekter, designers och andra från branschen för att ta del av senaste nytt inom hem och inredning. Temat för vårens mässa var Nordic Kicks och en tydlig trend att ta med sig från mässan är kärleken till naturmaterial som sten, trä och läder samt konstnärlig lekfullhet.

Efter förra Formex-mässan kunde vi känna att naturen gjort ett tydligt avtryck i inredningsvärlden. Nu fortsätter vi att dekorera våra hem i närhet till natur. I stenväg ser vi att den omåttligt populära Carrara-marmorn har fått grön marmor som en tydlig konkurrent. Även skiffer och granit är perfekta material att fånga naturtrenden med.

I övrigt ser vi även att färger som blått och grönt ökar i popularitet och ersätter allt mer det vita på våra väggar. Keramiken är fortfarande het och vi är framförallt svaga för det svarta och vita kaklet, samt för de mosaiker och granitkeramiker som påminner om vacker natursten. Förra året såg vi även att hexagonen blev mycket populär och i år kommer vi se mer av geomteriska former och sprudlande artistiska inslag i inredningen. Om du satsar på en neutral bas kan du komplettera med färggranna detaljer som filtar, kuddar och tavlor.

 

1. EcoStone 2. Brännlyckan 3. Omni 4. Hexatile 5. Cromie 6. Skifferstrip