Hallen är ett rum att lägga lite extra krut i. Det ska vara praktiskt och även välkomnande. Träklinker är ett perfekt alternativ till hallens golv om man gillar utseendet av trä.

Planerar du att göra om hallen? Vad roligt! Hallen är det första vi möts av i hemmet. Idag delar vi fem tips till en praktisk, välkomnande och personlig hall.

1. Om du gör om hallen från grunden behöver du ett bra hallgolv. Klinker och natursten är populära att lägga i hallen just för att de är slitstarka och vattenmotståndiga. Ett hallgolv i sten är enkelt att hålla rent och om du tycker att det upplevs kallt kan du lägga värmegolv under. Då känner man sig ordentligt välkomnad till hemmet!

2. Väljer du att lägga stengolv behöver du fundera på vilken yta stenen ska ha. Polerade stenar är lättare att städa av, men smutsen syns tydligare när den är där. Väljer du istället sten med grövre yta döljer golvet smuts bättre men är svårare att göra rent. Fundera på vad som passar dig och din familj bäst!

3. Gör du även om entrén kan du knyta samman den med hallen. Välj en sten som passar både inne och ute - det ger ett häftigt intryck när samma sten följer med in!

Genom att beklä väggen skapar du en intressant och annorlunda hall. Använd sten, väggtegel eller keramiska produkter som kakel eller klinker.

4. Ge väggarna ett ordentligt skönhetslyft, och våga välja något annat än vitt! Satsa på färger som ger hallen värme och karaktär. Använd förslagsvis jordnära kulörer för välbefinnande eller uppiggande för energi. Till skillnad från hallgolvet behöver du här inte tänka lika praktiskt. I hallen finns sällan utrymme för stora möbler så ta tillfället i akt att göra något annorlunda med dina väggar. Sätt exempelvis beklädnadssten, väggtegel eller ett härligt kakel eller klinker på någon eller några av väggarna.

5. Vill du göra en ytlig renovering finns det små knep som gör stor skillnad. Har du ett befintligt stengolv kan du ge den ny lyster med stenbehandling. På väggarna kan du sätta speglar och tavlor för att göra din hall lite roligare och dessutom mer personlig. Tavelgrupper, eller ännu bättre: spegelgrupper, skapar blickfång i din hall. Familjefoton och annat som för dig har sentimentalt värde kan du även dekorera hallen med.