Carrara - en given sten till det trendiga och moderna hemmet, men som aldrig riktigt går i tiden. Inom kort kan du köpa ett klinkeralternativ till marmorstenen.

Är du också svag för den italienska Carraran? Nu kommer vår populäraste serie med granitkeramik i en marmorimitation och det exklusiva utseendet av naturstenen. Förbeställ EcoStone Indoor Carrara redan idag!

Carraramarmor med namn från den italienska staden

Carraramarmor bryts i ett marmorbrott beläget vid den italienska staden Carrara. Den lokala vita naturstenen med grå ådring är globalt erkänd och har använts som byggnadssten sedan romartiden. Under det senaste årtiondet har den italienska marmorn ökat i popularitet och idag använder vi den till att ge hemmet ett naturskönt och exklusivt utseende, till allt från större ytor som golv och väggar till bänk- och bordsskivor, fat och andra inredningsdetaljer.

I den italienska staden Carrara bryts den så kallade Carraramarmorn. Marmorbrottet är världskänt och har stenen har använts sedan romartiden.

Marmorbrottet i Carrara.

Granitkeramik, slitstarkt och prisvärt alternativ till marmor

Marmor är en metamorf bergart och en omvandlad kalksten som under högt tryck och värme tagit sin nya form. Naturstenen är inte lika tät som de magmatiska (exempelvis granit, basalt och diabas) vilket betyder att den är något mjukare och känsligare för vätskor.

I hemmet blir marmorn med åren föråldrad och får det man kallar patina, vilket är utseendet från den naturliga nötningen och färgförändringar som uppstår i stenen och på dess yta.

De flesta anser att patina är något vackert men vill man använda mjuk natursten i påfrestande miljöer som hall och badrum eller som stänkskydd i köket kan det vara bra att fundera på sina alternativ. Framför allt om man önskar bevara känslan av nylagd sten.

EcoStone Indoor Carrara är då ett bra val. Plattan är tillverkad av granitkeramik, ett material som består av finmalda porslinsleror och som ger klinkern otroligt hög täthet med låg fuktabsorption. Vår granitkeramik är dessutom tillverkad med en andel återvunnet material. Just för marmorimitationen ligger denna på 24,59%. Granitkeramiken är dessutom ett väldigt prisvärt alternativ till naturstenen.

 EcoStone Indoor Carrara, granitkeramik till vägg och golv i formaten 600x600x10 mm samt 600x300x10 mm samt med matt eller blank ytbehandling

EcoStone Indoor Carrara finns som blank eller matt

EcoStone Indoor Carrara finns i måtten 60x60 cm och 60x30 cm, med 1 cm i tjocklek. Plattan är mycket enkel att lägga då den har laserskurna kanter och exakta mått. Du kan använda EcoStone Indoor till så väl vägg som golv, i våtrum och torra miljöer. Klinkerplattan Carrara finns i matt och blankt utförande. Båda håller sig fina med åren, oavsett om du använder de till ett hallgolv eller bakom spisen i köket.

EcoStone Indoor Carrara är passar utmärkt som köksgolv. Plattan suger inte åt sig smuts eller repas på samma sätt som naturstenen, utan är mycket mer slitstark. Dessutom mycket lätt att städa av och riktigt snygg.

Förbeställ EcoStone indoor Carrara

EcoStone Indoor Carrara beräknas finnas i lager från den 31 oktober, men du kan förbeställa den redan idag. Lägg din order online, via kundtjänst eller i butik!

Se fler bilder & förbeställ EcoStone Indoor Carrara!